tiistai 8. tammikuuta 2013

Kun kateus tuli kylään

Taas se tuli, ihan kutsumatta. Tänään kun oltiin koko perheen voimin kaupassa, näin äidin joka oli kuin suoraan jostain muotilehden sivulta karannut. Kroppa kunnossa, tukka tiptop ja vaatteetkin ihan vimpanpäälle. Ja sitten olin minä.. Mahtoikohan kukaan nähdä, kun aloin vihertää kateudesta?

Olin minäkin joskus laiha ja tiptop. Tarkalleen ottaen pari kuukautta ennen kuin aloin odottaa Neitiä. Olin täysin hurahtanut Zumbaan. Zumbailin lähes päivittäin, lisäksi kävin lenkillä ja uimassa/vesijuoksemassa. Ja kahdessa työssä työskentely takasi sen, että oli varaa ostaa vaatteita, koruja ym. Ja hitsi, vaatteet näytti hyvältä päällä.

Ja sitten siinä tikussa luki: raskaana +4 viikkoa. Jostain syystä se kuntolu alkoi hiljalleen jäämään. Alkuraskauden väsymys oli jotain ihan kauheaa, hyvä että töihin jaksoi raahautua ja töiden jälkeen ei jaksanut ajatellakaan muuta kuin nukkumista. Ja sitten tuli se pelko, että vauvalle sattuu jotain, jos en hidasta tahtia. Joo joo selityksiä...

Raskaudesta jäi muutamia ylimääräisiä kiloja, mutta se suurin mörkö taisi olla äitiysloma. Tuli syötyä kaikkea roskaa. Ai miksi? Mjaa, ehkä siksi, että se oli helppoa ja nopeaa. Neiti ei mitenkään erityisen pahasti koskaan valvottanut, mutta olihan se pikkuvauva-aika aikamoista. Kuvittelin raskausaikana, että kun vauva on syntynyt, että ihmiset auttaa ja ottaa vauvaa hoitoon, että mama saa karistella kiloja. Ei se ihan mennyt niin.. Neidin isä tekee pitkää päivää töissä, eikä sitä sitten illalla enää mitään jaksanut.

Hitto että olen kateellinen niille äideille, jotka saa lastaan usein hoitoon ja heillä on omaa aikaa. Mun kaikki aika ja rahat uppoo tohon Neitiin. Ja silti en vaihtais päivääkään. <3 Tätähän tää on -being a mama.

2 kommenttia:

  1. Heips, näin saat lisättyä lukijat-painikkeen blogiisi, jotta meen olis helpompi seurailla blogiasi!:)♥

    Mene ulkoasu kohtaan ja sieltä lisää gadget. Sitten sieltä luettelosta valitset Lukijat ja lisäät blogiisi!:)

    VastaaPoista
  2. Aaah, kiitos! Oon niin keltanokka tän blogini kanssa, että on kiva kun joku osaa neuvoa! :)

    VastaaPoista