sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Voi rokko!

Meidän perheen pienin on kuluneen viikon aikana sairastanut vauvarokon. Viikko sitten sunnuntai iltapäivällä Neiti heräsi päiväunilta ja oli tulikuuma. Kuumetta olikin mukavat 39 astetta. Iltaa kohden kuume vain nousi, vaikka olin antanut 60mg panadolin. Lopulta kun kuumetta oli jo melkein 40 astetta soitin päivystävälle terveydenhoitajalle. No siinähän selvisi syy, miksei kuume ollut laskenut, ei 60mg riitä mitenkään tytölle, joka painaa 11kg. Lähetin J:n apteekkiin hakemaan 125mg panadolia. Johan alkoi auttaa.

Yöt olivat ehkä hirveimpiä.. Tulikuuma lapsi "nukkuu" vieressä. Itkua ja kitinää. Muutaman tunnin välein piti juoda, kun se auttoi selvästi oloon. Mikä tarkoitti sitä, että vaippaa piti myös vaihtaa yöllä. (En edes muista koska viimeks olisin joutunut moista tekemään.) Yhden yön jälkeen päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että menisin Neidin kanssa nukkumaan hänen huoneeseen vuodesohvalle.

Kuume selätettiin ja huokaisin helpotuksesta. Sitten alkoi tulla niitä näppyjä. Samana iltana totesin, että minulla oli melko ärheä mahatauti. Voin kertoa, että kuluneen viikon aikana muistelin aika kaiholla niitä aikoja kun sai vain tehdä kuolemaa sohvalla. Ei onnistu enää..


2 kommenttia:

  1. Voi pikkuista :(. Ei kyllä yhtään kivaa, kun lapsi sairastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei. Tulee kova huoli kun ei ruoka maistu. :( Onneks ollaan jo (molemmat) terveitä. :)

      Poista