keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Rajallinen aika

Vuosi sitten luulin että mulla ei ole aikaa. Kolme kuukautta sitten aloin epäillä, ettei mulla ole aikaa. Nyt mä tiedän ettei sitä ole. Ainakaan mihinkään ylimääräiseen. Pahoittelen siis pitkää hiljaisuutta.

Neiti tosiaan oppi kävelemään joulun alla. Nyt on opittu kiipeämään ja juoksua harjoitellaan. Ja kun tähän lisätään 0% itsesuojeluvaistoa, saadaan tulokseksi kiireinen äiti.  Silmät pitää olla myös selässä. Koska Neiti juoksee huoneesta toiseen tekemään juttuja. Kuten hakee pyykkikorista rintsikat ja yrittää kuristua niihin. Kun äiti on pelastanut tilanteen, kompastutaan omiin sukkiin, joita piti kiskoa jaloista vaikka äiti kielsi. Itkuhan siitä tulee ja pitää lohduttaa. Kun tästä tragediasta on selvitty on hyvä karata äidiltä ja riipiä keittiön kaapeista ja laatikoista kaikki mahdollinen pois, koska äidilläkin on syytä olla jotain pikkupuuhaa. Ja kun äiti ei nää siivousoperaatioltaan, on hyvä mennä harjoittelemaan juoksemista sohvalle, josta tietenkin tiputaan alas.

Ulkoilu tälläisena kauniina kevätpäivänä on ihan oma genrensä. Ensin yrität arvailla mitä laitat lapselle päälle, ettei tule hiki eikä vilu. Kuravaatteet vielä päälle ja ovesta ulos. Jos vaikka hakis postin. Siihen menee noin 1,5 tuntia. Joka puskaa pitää ihmetellä ja jokaiseen kurarapakkoon istua. Otetaan 5 askelta eteenpäin ja juostaan 10 taaksepäin. Ja kun äiti ei näe, laitaan suuhun kiviä tai ainakin kuraa. Nam nam. Puolessavälissä matkaa hoksataan, ettei enää yhtään huvita ja heittäydytään kurarapakkoon naamalleen. Kauhea itku. Äidin ei auta muu, kuin ottaa kurainen lapsi syliin. Kun lopulta päästään takaisin sisälle, huomataan lempilelu olohuoneessa ja sitä lähdetään hakemaan. Ulkovaatteet vielä päällä. Ette usko millaisiin urheilu suorituksiin sitä äiti pystyy, kun kurasaappaat lähestyy olohuoneen mattoa.

Ja sitten kaikenmaailman taisteluiden jälkeen rojahdetaan sohvalle katsomaan lastenohjelmia, Neiti kiipeää syliin ja antaa suukon. Ja tiedän jaksavani tätä rumbaa taas uuden päivän. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti